„HazeHenry” visszavételéről

A napokban rengeteg ilyen jellegű e-mailt, Discord ticketet, „ötletet”, és még sorolhatnám, hogy mit kaptunk ezzel kapcsolatban készítünk most egy posztot amiben részletezünk minden ezzel kapcsolatos dolgot.

Először is szeretnénk leszögezni, hogy bármely e-mail címünk spamelése bűncselekménynek minősül, ezért megkérünk mindenkit, hogy bár erre finomított szűrőink védik ezt, ne tegyenek ilyet, ugyanis e-mail szolgáltatónk ezért rendőrségi eljárást is indíthat. Mi nem fogunk, minket jelenleg ez nem érint oly módon.

A fő tárgyra visszatérve: Én vagy a csapat bármely tagja sohasem kételkedett „Henry” szakmai tudásáról, tudtuk azt, hogy ért amit csinál. Viszont van néhány olyan dolog ami mellett egy normális vezetőség nem tud elnézni:

  • A vezetőségen belüli előzetes megállapodásokat sorozatosan nem teljesítette. (Ezalatt a bugok javítására történő „felszólítást”, az economy resettel való egyéb kéréseket (például azt hogy szóljon mielőtt bármit is resetel), wikipédia létrehozását, a szerver profitorientációjának visszaállítását)
  • Sorozatos panaszok beérkezése, az előbbi indokokból.

Természetesen jöhetnek azok a vádak, hogy fúj „Ti” is csak a pénzért csináljátok. Igen srácok, 2023 van, válság, háború, bemutatnám nektek: nettó 246,65 Ft egy kilowattórányi áram. Ezt valamiből ki kell termelni, nem tudjuk a tartalékokból az örökkévalóságig fizetni a csúcskategóriás szerverek energiaigényét. És ez csak az áram, van ezekmellett klimatizáció, helyhasználat, internet, DDoS védelem és még sorolhatnám a költségeket.

Bugok javítása: A szerverre előzetes figyelmeztetésem, és már-már tilalmam ellenére kerültek be bugos/dupeolható (duplikálható azaz glitchelhető) dolgok, nem beszélve arról, hogy nagyon sok update átgondolatlan volt. Ilyen a Szt. Patrik napi update amelynek a nem titkolt célja a szerveren felhalmozódott rengeteg pénznek egy részének a „kivezetése” lett volna, ehelyett megnégyszereződött az OP-FullPvP-n az Economy.

Wikipédia: A szerver túl bonyolult. Teljesen lényegtelen, hogy egy profi játékos mennyire látja át a szervert, egy eladható (értsd: olyan szerver ami pénzt is termel, a fent részletezett okokból kell pénz) szervernek átláthatónak, egyszerűnek kell lennie a Minecraft játékosok átlagéletkorából fakadóan.

Jelenleg is recode alatt áll a szerver, aki ezt nem érti meg és nem tud várni 1-2 hetet, annak ennél egyszerűbben nem tudjuk leírni. Csak azért, hogy a Mi teljesítsük a szerver alapításakor kitűzött célunkat, a demokratikus alapelvek teljesítését az alábbi rövid űrlapot egy „petícióra” tudtok nyilatkozni. A mai (04. 08.) vezetői értekezleten erről szót fogunk ejteni, és a petíció eredménye alapján kilátásba helyezhető a visszavétel.

Bár a visszavételhez fontos hozzátenni, hogy akármennyire is Ti szeretnétek, Ő maga személyesen mondott fel. Ezekután teljesen felesleges nálunk ütni az ajtót, mi ezzel a petícióval megteszünk minden tőlünk telhetőt. „Odaát” kell érdeklődni.

K.